Pålstorpsvägen 115 - 255 92 Helsingborg ednashus@ednashus.se 042-44 24 850

Boende

Boende

Ednas Boende har 11 platser och vi tar emot personer som behöver återhämtning i en lugn miljö. Det kan vara efter ett LVM, efter en avgiftning, innan en behandling eller under en behandling, där återfall gjort att man tillfälligt behöver lämna behandlingshemmet. Exakt hur innehåll och planering ska se ut beslutas tillsammans med den enskilde individen.

Vi vet att förändring tar tid och genom en längre placering så ökar möjligheterna till en hållbar utveckling.

EDNAS

På boendet så finns, bland mycket annat, möjlighet till träning, mindfulness, nadanålar och yoga. Vi har även Framtidsverket under dagtid där människor utanför Ednas kommer för att tillsammans skapa en meningsfull dag genom att delta i olika aktiviteter. Det kan vara teater, musik, renovering eller något annat som känns meningsfull. Vi tar in föreläsare efter önskemål. Vi har Bostad Först principer som förhållningssätt och har möjlighet att koppla på KBT- och Psykoterapeut vid behov.

Hur länge man bor på Ednas är utifrån behovet. För någon så är 2 veckor lagom, för en annan 8 månader. Individen styr. Alla boende har egna rum, och delar dusch och toalett. Personal finns på plats dygnet runt.